Proc mit ve firme kuchare neni zadnej luxus

16. července 2014 v 12:45
Vcera mi jeden znamej rikal jestli si nemyslim, ze mit firemniho kuchare neni moc velka snobarna, tak jsem rikal, ze nikoliv a vysvetloval jsem mu proc. Mozna to vysvetlim i tady, protoze to pro nekoho muze bejt zajimavej productivity boost ve vasi firme.

Uz cca tri roky mame ve firme (v HQ) anglicko-francouzskyho kuchare, ktery nam vari obedy pro nas maly team na centrale (cca 5 lidi). Radove me to stoji 70 tisic mesicne za jeho praci a suroviny. To se na prvni pohled zda jako dost, ale vysvetlim proc to vlastne moc neni:
- Clovek typicky na obede zabije tak 45-60 min kdyz jde jist ven. Na business obedech je to samozrejme vic. Ja treba zabiju tim, ze mame kuchare obedem jenom tak 10 min. Tzn uspora 35-50 min. Kdyz si vztahnu na financni hodnotu myho pracovniho casu, kterou strizlive treba stanovuju na 20 tis/hod, tak jenom se mi ta uspora vs. naklad na kuchare vrati za tyden. Nemluve o tom, ze to dal setri cas myho tymu a penize.
- Pro tym je to docela prijemnej benefit
- Clovek ma moznost pohostit obchodni partnery apod
- Clovek ji zdrave a z kvalitnich surovin
- Clovek neresi kam kazdej den ma jit jist, tohle mam vyzkouseny, ze je docela unavny
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Anders Anders | 16. července 2014 v 12:56 | Reagovat

Tohle se neda brat jen z financniho hlediska. Ja na obed vypadnu rad z kanclu a dam si prochazku (obedvam pouze sam), prave abych si od lidi odpocinul a provetral si hlavu. To je pro me cennejsi nez usetreny cas. Vsechno se neda jen mechanicky prepocitavat na penize.

2 schickelgruber schickelgruber | 16. července 2014 v 12:59 | Reagovat

[1]: bezesporu...

3 Helly Hansen Helly Hansen | E-mail | Web | 16. července 2014 v 13:16 | Reagovat

vy předpokládáte, že Vaše každá hodina má hodnotu 20k nebo jen produktivní hodina? ta druhá totiž s časem na oběd nemá nic společnýho, skoro bych řekl, že ten interní rychlý oběd pak devalvuje produktivní manhour.

4 Friendly Fire Friendly Fire | 16. července 2014 v 13:51 | Reagovat

Chodit do kanclu bych nechtel (kurevsky opruz). Me vyhovuje vypnout pres obed ntb, pripravit si light obed, skocit do bazenu a nedelat nic, pripadne oprcat starou. Trhy v USA stejne oteviraji az odpoledne a zabere to tak 25 minut denne :-)

5 Tomáš Valášek Tomáš Valášek | Web | 16. července 2014 v 15:55 | Reagovat

Teda, to je cca 700 Kč/jídlo/den/osoba, celkem dost. To ještě není v Praze nějaká služba, která by to za Tebe vyřešila?:)

6 Luxus Luxus | Web | 16. července 2014 v 15:58 | Reagovat

Ja nevím no, ale pro normalni firmy to asi luxus bude... Tam je rad, kdyz ma reditel nejakou prcatelnou asistentku, takze na toho kuchare uz penize nezbyvaji..

7 Michal Illich Michal Illich | E-mail | 16. července 2014 v 20:36 | Reagovat

Nám jedna paní nabízela, že nám bude vařit za cca 80-100 Kč za oběd. Tak mě napadá, zda krapet nepřeplácíš :)

8 weblog20 weblog20 | E-mail | Web | 17. července 2014 v 0:50 | Reagovat

JB je jeden z mála lidí co ve vlastním kuchaři nevidí snobárnu, ale produktivitu a já bych přidal i motivaci. Mimo to strava velmi ovlivňuje zdraví i duševní výkon. Proto firmy jako Google a jiné vždy dbají na to, aby měli jídlo na špičkové úrovni, stejně tak jako sportovní vybavení v práci. Vrátí se jim to na produktivních a spokojených zaměstnancích 100 násobně.

9 webtrznik webtrznik | 17. července 2014 v 2:31 | Reagovat

100 nasobne je malo
google analytics to spocital na 6547 nasobek

10 FinalStorm FinalStorm | 17. července 2014 v 8:29 | Reagovat

Těch firem, co na tohle přišli je víc. Mně to přijde neefektivní proto, že vás je 5. Kdyby vás bylo 30, tak už jsou ty jednotkový ceny za oběd na jiný úrovni a bylo by to v pořádku.

11 palo palo | 17. července 2014 v 9:24 | Reagovat

wow schickelgruber, ty si proklate schopny clovek. prezradis tvoje iq? dik

12 honza honza | 17. července 2014 v 9:31 | Reagovat

hele jak jsi dopocital hodnotu 20k/hod?

13 Lukinohk Lukinohk | 17. července 2014 v 10:12 | Reagovat

[7]:80-100,- za oběd to nebude žádná hitparáda, pokud paní není charita :-) To bude cena surovin tak do 30,- a co se dneska za tohle dá koupit? Relativně kvalitně možná tak špagety aglio olio :)

14 Obchodník Obchodník | Web | 17. července 2014 v 11:07 | Reagovat

Šetřit takhle každou minutu. Odpočíváte vůbec někdy?

15 Carlos Carlos | 17. července 2014 v 15:32 | Reagovat

[8]:  presne tak proto filmovej plac a pohoda na nem se odviji od kvalitniho cateringu...

16 schickelgruber schickelgruber | 17. července 2014 v 15:55 | Reagovat

[7]: zase nechcem jist knedlo vepro zelo :)

17 snoblondrei snoblondrei | E-mail | Web | 18. července 2014 v 18:15 | Reagovat

Honzo docela by mě zajímalo jak to máš s osobním řidičem..? Ten by měl mít větší přidanou hodnotu, ne? Ď

18 Nikdo Nikdo | 19. července 2014 v 14:00 | Reagovat

[17]: Vlastní řidič má přidanou hodnotu jenom v případě, že chce člověk pracovat i za jízdy.

19 VB VB | 20. července 2014 v 17:50 | Reagovat

[17]: Honza nemá osobního řidiče.

20 hhh hhh | 21. července 2014 v 8:13 | Reagovat

... nebo spat, nebo se nerozcilovat, nebo se taky muzes nechat vezt, projizdet net a konzultovat s osobnim kucharem, co bude k veceri (zvlast pokud je drahy a mas v nem velke utopene naklady, ktere je potreba vyuzit)

oduvodnit lze vse!

21 Marek Marek | 21. července 2014 v 9:30 | Reagovat

Dost lidí co má řidiče v autě odpočívá a nebo je nebaví řídit. Řidič je zároveň i ochranka. A můžu si v autě telefonovat, spát a kecat se spolupasažéry.

22 lambo lambo | 21. července 2014 v 13:35 | Reagovat

v cem honza jezdi? porad ma astona a lambo?

23 aw aw | 22. července 2014 v 13:49 | Reagovat

Osobně mi nevadí trávit na obědech víc času, odpočinu si a jsem pak produktivnější. Ale je fakt, že někdy to nevyjde, i v lepší restauraci občas narazíte na špatnou obsluhu, rozmazlený dítě u vedlejšího stolu, skupinku hlučnějších zákazníků apod. Nelze to zkrátka ovlivnit. Takhle to máte zcela pod kontrolou, akorát mi připadá jako nesmysl hltat kvalitní jídlo od vlastního kuchaře tak rychle.

24 gambler gambler | 22. července 2014 v 20:49 | Reagovat

Vzhledem k tomu, ze pracuju hodinu denne, je moje "hodinova sazba" v pomeru k pracovnim dnum kolem 100k, ale kuchare nemam. Ani osobniho, ani u zadne ze svych firem.

25 Jerry Jerry | 23. července 2014 v 2:33 | Reagovat

Lidi budte v klidu, on ma kuchare, vy nemusite mit.

Je to dobra vec, a pokud je to luxus, tak ne nejak moc velky. Luxus je mit 5 aut, ne se dobre najist.

26 kua kua | 28. července 2014 v 7:06 | Reagovat

A jak to máte s ženskýma? Taky Vám za sex platí??? Myslím jako když Vaše hodina života má cenu 20000 a víc Kč... tak že by Vám ženská platila kupříkladu desítku za půl hoďky sexu s Váma... Víte jak to myslím... Aby Vám to nezkazilo průměr denního výdělku! :-D

27 josef josef | E-mail | 9. září 2014 v 8:32 | Reagovat

Vážení nezáviďte a radši makejte.Pak můžete mít i dva kuchaře.
     Kdo je zvědavej čím JB jezdí tak je to BVW-3 černé barvy.Brzo bude taťka.

28 Ремонт холодильников lkeefe Ремонт холодильников lkeefe | E-mail | Web | 9. května 2017 v 18:12 | Reagovat

I have to say I am quite obsessed with making lists. Lists help me stay organized sooo much! And having a calendar I can write on also helps out. Great tips! Especially for bloggers.
Just the thing!

29 Mossi N lkeefe Mossi N lkeefe | E-mail | Web | 18. června 2017 v 17:22 | Reagovat

Let’s make the most of our vacation.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama